Personligt brev – så tycker rekryteraren

shortcut.nu

Personligt brev – så tycker rekryteraren

Hur ska man egentligen skriva sitt personliga brev? Långt eller kort? Och hur viktigt är det? Så här svarar Shortcuts rekryteringsexpert.

Hej!

Vilket/vilka är dina bästa bäst när det gäller personligt brev? Som bekant närmast dräller nätet av så kallade experttips på vad ett personligt brev ska innehålla, formuleras och struktureras.

Nyligen hörde jag att man INTE bör skriva ett "säljande" brev som är drygt 1 A4 långt. Argumentet bakom var att när konkurrensen om jobben hårdnar, orkar eller bryr sig många arbetsgivare inte om att läsa breven. Istället ska man bara presentera vem man är helt kort på max en halv A4 och låta CV:t tala för sig självt.

Vad anser Du? Vad är det mest effektiva (sett till resultat) sättet att skriva ett personligt brev på, enligt din erfarenhet? Hur mycket ska man återknyta till CV?

//Journalist, som vill byta jobb

 

 

Svar: Det personliga brevet har haft som syfte att locka till att gå vidare att läsa ditt CV. Man kan också svara på frågor som det inte finns utrymme för i sitt CV, t ex varför man söker jobbet. Man kan också beskriva sina karriärval och sin personlighet.

Personligen tycker jag att för en professionell rekryterare så är det personliga brevet inte så viktigt, man läser ändå alla CV för att hitta rätt kompetens för jobbet. I ett senare skede, efter intervju, kan man i bland gå tillbaka och läsa brevet. Hur uttryckte kandidaten sig? Hur beskrev han sitt intresse?

Håkan Sandberg
Partner 10TON Rekrytering AB och Rekryteringsexpert i Shortcuts expertpanel

Ebba Hyckenberg
Bookmark and Share